Magazin

★★★★☆

TIPURI SPECIFICE DE GHIVECE PENTRU ANUMITE PLANTE

Pe langa cunoasterea locatiei definitive a unei plante inainte de a alege intre diferitele tipuri de ghivece, este esential sa aflam daca aceasta are nevoi specifice. Exista plante care, fie din cauza modului in care sunt dispuse radacinile, fie din cauza nevoilor lor de crestere, necesita ghivece specifice. Este un lucru pe care nu strica sa il stim atunci cand cumparam plante, pentru a putea oferi plantei exact ceea ce are nevoie.

Si, desi cel mai bine este sa va informati despre fiecare planta in parte, haideti sa cunoastem cateva dintre plantele care necesita ghivece speciale:

Ghivece Bonsai

Datorita sistemelor radiculare putin adanci, ghivecele cu tava sunt ideale atat pentru ingrijirea bonsaiului, cat si pentru cactusi mici.

Recipientul ideal pentru ca radacinile ambelor sa poata creste atat de mult cat trebuie.

Ghivece pentru plante suculente

Spre deosebire de plantele pe care tocmai le-am mentionat, plantele suculente au nevoie de un spatiu mic in care sa isi dezvolte radacinile. Acesta este un motiv bun pentru a opta pentru ghivece cu diametru mic.

In plus, este mai mult decat recomandabil sa alegeti vase de lut. Datorita porozitatii lor, acestea permit evaporarea apei. Un lucru mai mult decat pozitiv pentru aceste plante care nu tolereaza excesul de umiditate.

Ghivece pentru orhidee

Marea majoritate a tipurilor de orhidee au nevoie de ghivece transparente care sa permita luminii sa ajunga direct la radacini. Acest lucru este esential nu numai pentru cresterea plantei, ci si pentru inflorirea acesteia.

In plus, din cauza pericolelor legate de udarea excesiva a orhideelor, acest tip de ghiveci are de obicei mai multe gauri de drenaj pentru a asigura scurgerea adecvata a excesului de apa.

Diferite tipuri de ghivece pentru a obtine cel mai important lucru: ca plantele noastre sa fie confortabile si sa ne ofere frumusetea lor naturala.

Accepti cookies? Citeste mai mult